Malatya
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

BAŞKAN GÜDER’DEN GENÇLİK YATIRIMLARI İSTİŞARESİ


 BAŞKAN GÜDER’DEN GENÇLİK YATIRIMLARI İSTİŞARESİ
BAŞKAN GÜDER: “GENÇLİĞİMİZE VE EĞİTİMLERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”Eğitim ve öğretime verdiği büyük destekle bilinen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Eğitime ve insana yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımlar olduğunu biliyoruz. Bu yüzden eğitime her zaman ayrı bir önem vermeliyiz. Eğitime verilen önemin karşılığını ise her alanda alıyoruz” dedi.

 


Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya’da gençlikçalışmaları yapan 7 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğuMalatya Eğitime Destek Platformu Başkanı Ahmet Küçük ve yönetim kurulu üyeleriile bir araya geldi. Türkiye geneli oluşturulan bir Platform olduklarınınvurgulayan başkan Küçük, Malatya’da gençlere ve eğitimlerine yönelik yaptıklarıfaaliyetler hakkında Başkan Güder’e bilgiler sunarak, istişarelerde bulundu.Battalgazi ilçesinde tamamlanan veya projesi devam eden gençlik yatırımlarındanPlatforma başkanı ve üyelerine kısaca bahseden Başkan Güder ise eğitim veöğretimde yüz yüze eğitimin önemine değinerek, uzaktan eğitim sürecinde ihtiyaçsahibi öğrencilerin online derslerden geri kalmaması için tablet dağıtımındabulunduklarının da altını çizdi.

PLATFORMBAŞKANI KÜÇÜK: “EĞİTİMDE DAHA NELER YAPABİLİRİZİN İSTİŞARESİNİ YAPTIK”

Malatya Eğitime Destek Platformu yönetim kurulu başkanı AhmetKüçük: “Eğitime destek platformu olarak arkadaşlarla beraber Malatya’daeğitimin gelişmesinin önündeki engelleri kaldırmak için gerekli tüm çalışmalarıyapmaktayız. Bu bağlamda eğitimin toplumun bütün katmanlarını içerisine katarakyürütülmesi gereken bir süreç olduğundan dolayı bu istişare ziyaretini yaptık.Yerel yönetimler eğitimin çok ciddi bir ayağını oluşturuyor. BattalgaziBelediye Başkanımız Osman Güder’e hem hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı arzetmek hem de eğitime destek platformu olarak bu yeni süreçte birlikte neleryapabileceğimizi konuşmak görüşmek üzere buradayız. Misafirperverliğinizdendolayı başkanımıza ayrıca şükranlarımı arz ediyorum. Başkanımızın eğitime,gençlere verdiği önemi yakından biliyoruz. Bu bakış açılarına ihtiyacımız var.Özellikle uzaktan eğitim için Malatya’da ortalama 20 bin üzerinde tabletihtiyacı var. Bu çerçevede ihtiyaç duyulan bu tabletleri nasıl karşılayabilirizo düşüncenin içerisindeyiz. Bu çerçevede başkanımızı ziyaret edelim istedik.Bunun dışında eğitimle ilgili bir takım problemlerimizi de birlikte tartışıp,çözüm yolları üzerinde konuşalım istedik” ifadelerini kullandı.

BAŞKANGÜDER: “EĞİTİME YAPILAN YATIRIM, GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR”

Malatya Eğitim Platformunun gerçekleştirdiği ziyarettenduyduğu memnuniyeti aktaran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Türkiyegeneli olduğu gibi Malatya’mızda da kurulan eğitime destek platformunun başkanıve çok değerli üyeleri ile bir araya gelmekten oldukça memnunuz. Eğitim,aslında hepimizin bireysel görevleri arasında yer alması gerekir. Oluşturulanbu platformun içinde yerel yönetimi, STK’lar, aileler ve toplum olarak herkesinolması gerekir. Herkesin buna imkanınca destek olması gerektiğini düşünüyorum.Zaten belediyeler olarak biz bu desteği gerçekleştiriyoruz. Özellikle yerelyönetimler bulundukları il ve ilçede tüm kurum ve kuruluşların işlevleriniyerine getirmeye çalışıyorlar. Battalgazi Belediyesi olarak bölgemizi elealdığımızda okul yerlerinin oluşturulması, okulların yapımı, ihtiyaçlarınıkarşılama noktasında ve diğer unsurlarıyla her yönüyle eğitimin içerisindeyiz.Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimde aksamalar oldu ve uzaktan eğitim başladı.Bundan sonraki süreç içinde uzaktan eğitim, bizim hayatımızın bir parçası oldu.Hastalık ortadan tamamen kalksa bile bir takım izlerinin devam edeceğinidüşünüyorum. Bu yüzden her öğrencinin uzaktan eğitimi gerçekleştirebileceğimateryallere ihtiyacı var. Bunu karşılama noktasında belediyeler üzerine düşenifazlasıyla yapıyor, yapmaya da devam edecek. Ama bu yeterli mi? değil.Battalgazi belediyesi olarak üzerimize düşenin fazlasını ortaya koyuyoruz.Gençliğimize ve eğitimlerine ayrı bir önem veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde deYetimler kervanında ihtiyaç sahibi yetim çocukların tablet ihtiyacını giderdik.Sosyal medyadan bize ulaşan yüzlerce öğrencimizin ihtiyacını giderdik.İmkanlarımız kısıtlı olduğu için önceliğimizi gerçek ihtiyaç sahibiçocuklarımıza veriyoruz. Özellikle Malatya’mızda öğrenci sayısının yüksekolması nedeniyle her öğrenciye bir tabletin ulaştırılması kolay bir yükümlülük değil.STK ve yerel yöneticilerle yapılan görüşmede de ortak bir hareket noktasıbelirlenerek, vatandaşa destek sunulması konusunda görüş birliği oldu. Bu konuhakkında da platform üyeleriyle istişarede bulunduk. İlçemizdeki gençlerimiziçin yaptığımız ve yapımı devam eden yatırımlarımızı da konuştuk. Şunu hiçbirzaman unutmamalıyız. Eğitime ve insana yapılan yatırım, geleceğe yapılanyatırımlardır. Türkiye olarak Malatya olarak eğitime verilen önemin karşılığını,her alanda almaya devam ediyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!