Malatya
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

BATTALGAZİ’NİN PROJELERİNE BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NDAN TAM DESTEK


 BATTALGAZİ’NİN PROJELERİNE BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NDAN TAM DESTEK
Battalgazi’yi daha güzel ve yaşanabilir yarınlara hazırlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katılarak açılışını gerçekleştirdiği Malatya'daki Tohma Köprüsü'nün açılış törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, ilçeye yapmayı hedeflediği projeler hakkında özel bir sunum yaptı.

 


Battalgazi’de hayata geçirdiği vizyonel yatırımlarla herkesimden büyük takdir toplayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, TohmaKöprüsü'nün açılış töreni için Malatya'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı BakanıAdil Karaismailoğlu ile özel bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmede BakanKaraismailoğlu’na Battalgazi’ye kazandırdığı ve kazandıracağı prestij projelerhakkında sunum yapan Başkan Güder, Karayolları 81. Şube Şefliği’nin bulunduğu14 dönümlük alanın kısa sürede Battalgazi Belediyesi’ne devrinin sağlanacağınıbelirtti. Başkan Güder, Hatunsuyu bölgesine yeni bir tüp geçit yapılmasıtaleplerini Bakan Karaismailoğlu’na sunduklarını ve taleplerinin olumlukarşılandığını aktardı.

BAŞKAN GÜDER: “ENBÜYÜK YATIRIMLAR AK PARTİ DÖNEMİNDE YAPILDI”

Cumhuriyet döneminden bu yana en büyük yatırımların AK Partihükümetleri döneminde yapıldığına dikkat çeken Battalgazi Belediye BaşkanıOsman Güder, “Geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlıbağlantıyla katılarak açılışını gerçekleştirdiği Malatya’mızı kuzeye Sivasbölgesine bağlayan Tohma Köprüsü'nün açılışını yapmak için Ulaştırma ve AltyapıBakanı Adil Karaismailoğlu ilimize geldi. Ziyaretlerinde hem köprümüzü açtılarhem de bir takım müjdeler bize sundular. Bundan bir ay öncede Doğu Anadolubölgesini Malatya’mıza bağlayan Kömürhan Köprümüzün açılışını gerçekleştirmiştik.Cumhuriyet döneminden bu yana en büyük yatırımlar, AK Parti hükümetleridöneminde yapıldı. Daha güçlü bir Türkiye’yi güzel yarınlara taşıyanCumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tüm AK Parti ailesinecanı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“İLÇEMİZDE İKİ YENİTÜP GEÇİT YAPILACAK”

Hatunsuyu bölgesinde bulunan tren köprüsüne yeni bir tüpgeçitin yapılacağı müjdesini veren Başkan Güder, “Malatya Büyükşehir BelediyeBaşkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Battalgazi bölgemizde bulunanHatunsuyu’na yeni tüp geçitin yapılması talebimizi Ulaştırma ve Altyapı BakanıAdil Karaismailoğlu’na ilettik. Şuan kullanılan köprümüz dar olduğu için sıkıntılızamanlarda o köprüden geçişler zor oluyordu. Önümüzdeki günlerde yeni tüpgeçişimizi yaparak, bölgemizin istifadesine sunacağız. Malumunuz Eskimalatya’daAlacakapı mahallesinden başlayarak Hasırcı ve Turgut Özal Üniversitesi okullarbölgesini kapsayacak yerde de,  yol ağıgenişleme çalışması yapılarak hizmete sunulmuştu. Yine orada da trengeçidimizin olduğu yerde, dar alan sıkıntımız vardı. Araçlar geçerken sorunlaryaşıyordu ve kazalar oluyordu. İnşallah oradaki tüp geçitte kısa süredeyapılarak, bölgenin istifadesine sunulacak” ifadelerini kullandı.

“TRAFİK SORUNU ÇÖZÜMEKAVUŞACAK”

Kuzey Çevre yolu ile Malatya trafiğinin önemli ölçüderahatlayacağını ifade eden Başkan Güder, “Kuzey çevre yolu ile alakalı olarakta sayın bakanımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde 2021 yılı içerisindeMalatya’dan Eskimalatya’ya kadar giden yol ağını içine alacak şekilde gelmişolacak. Biz, Eskimalatya yolu ile Sivas yolu arasındaki çevre yolunun biranönce açılması durumunda şehir içi trafik sorunun azalacağını ifade etmiştik. Buçalışma Malatya’mız trafiği açısından oldukça elzem bir çalışma. Malum şehiriçi trafiğinin rahatlatılması için birçok özel projeye ihtiyaç var. Eskimalatyayolundaki proje tamamlandığı taktirde trafiğin oldukça rahatlayacağınainancımızı tekrarladık.  Bu yılsonundainşallah o bölge trafiğe açılmış olacak. Bu yol Kuzey çevre yolunabağlanmasıyla konu büyük ölçüde tamamlanacaktır. Bilindiği gibi Battalgazibölgemizde Büyükşehir Belediye’mizin çalışmaları vardı. İnşallah Mart ayıiçerisinde köprülü bir kavşak yapılarak, kuzey kuşak yolu da 2021’deMalatya’mızın ve Battalgazi’mizin hizmetine sunulmuş olacak. Battalgazişehrimizin merkezi. Bu kuşak yollarının yapılmasıyla şehir içinde yaşanantrafik sorunu önemli ölçüde çözülmüş olacak.”

“BATTALGAZİ’MİZEMODERN BİR NİKAH SARAYI KAZANDIRACAĞIZ”

Karayolları 81. Şube Şefliği’nin bulunduğu 14 dönümlükalanın kısa sürede Battalgazi Belediyesi’ne devrini sağlayacaklarını ve o alanaiçerisine otoparklar alanlarının da bulunduğu modern bir nikah sarayıkazandıracaklarını vurgulayan Başkan Güder, “Daha öncede 91. Karayolları Şubeşefliğinin bulunduğu alanın Belediyemize devredilmesini talep etmiştik. Bakanımızdatalebimizin uygun olduğunu bizlere aktardı. Gerekli alt yapıyı sağladık.Karayolları Genel Müdürlüğü ile son aşamalara geldik ve Ankara’da detaylarınıkonuşacağız. Tavşantepe mevkisinde yapılması düşünülen projede, müştemilatınbir kısmının Battalgazi Belediyemiz tarafından yapılarak hayata geçirilmesiiçin Bakanımıza sunum yaptık. Yaptığımız sunum sonrası bakanımız konuya oldukçaolumlu yaklaşmıştır. Karayolları 81. Şube Şefliği’nin bulunduğu 14 dönümlükalanın kısa sürede devrini alarak, altında 2 katlı otoparkın ve sosyal donatıalanlarının da yer alacağı modern bir nikah sarayı yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!