Malatya
25 Kasım, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

DÜ öğretim üyeleri fındık üreticileriyle bir araya geldi


DÜ öğretim üyeleri fındık üreticileriyle bir araya geldi
Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz ve Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Yıldırım, Akçakoca Gıda, Tarım ve Hayvancılık...
Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz ve Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Yıldırım, Akçakoca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Fındık Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Yöntemleri" konulu konferansta bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Konferansa; Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri, Akçakoca Tarım İlçe Müdürü Cemil Uzun, Akçakoca Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Şahin Başaran, köy muhtarları ve fındık üreticileri katılım gösterdi.
Fındıkta sorun olan hastalık ve zararlılar ile mücadele olanaklarının tartışıldığı konferansta; Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz "Fındıkta Amerikan Beyaz Kelebeği ve Fındık Filiz Güvesi Zararlıları ile Mücadelesi" adlı sunum gerçekleştirirken, Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Yıldırım ise; "Fındıkta Külleme ve Mücadelesi" başlıklı çalışmasını katılımcılarla paylaştı.
Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, Amerikan Beyaz Kelebeğinin çıkış zamanını belirlemek için kurdukları ışık tuzaklarında kelebek çıkışlarının başladığını belirterek, tüm fındık üreticilerinin bu uyarıyı dikkate almalarını, zararlı ile mücadele zamanının yaklaştığı bu kritik günlerde sürekli fındık bahçelerini kontrol etmeleri gerektiğini ifade etti.
Prof. Dr. İsmet Yıldırım ise; hastalığın yayılmasını önlemek ve zararı en aza indirmek için kültürel önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Yıldırım, daha önceki yıllarda hastalık görülmüş ise, belirtiler görülmeden önce ve yapraklar normal büyüklüğünü aldıktan sonra; hastalık bahçede ilk kez çıkıyorsa, belirtiler görülür görülmez mücadelenin yapılmasının gerekli olduğunu vurguladı.
Gerçekleştirilen sunumların ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Katılımcılardan gelen sorular ve karşılaştıkları sorunlara karşı uygulanması gereken çözüm önerileri değerlendirildi.
Konferansın değerlendirme ve kapanış bölümünde, İlçe Tarım Müdürü Cemil Uzun, konferansa sunumlarıyla destek veren Düzce Üniversitesi öğretim üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!