Malatya
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Engin Sarikaya Kimdir ?


Engin Sarikaya Kimdir ?


İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamlayan Engin Sarıkaya daha sonra bir süreliğine dil eğitimini tamamlamak adina ,  Almanya’da yaşadı. Almis oldugu kişisel gelişim ve dil eğitimlerini tamamlayan Sarikaya bir sure sonra memleketi olan Malatya'ya donus yapti. Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metal işleri öğretmenliğine kazandı. 1999 yılında girdiği bölümden mezun olarak hayatının geri kalanını eğitimci bir birey  olarak sürdürmeye devam etti.

1999–2000 Eğitim Öğretim Yılında Kayseri Bünyan Endüstri meslek lisesinde Metal işleri öğretmenliğine atanarak eğitimci olarak sürdürdüğü hayatını  memuriyet ile taçlandırdı. Sarıkaya 2003 yılında vatani görevi olan  askerliğini Erzurum Ilıca ilçesinde kısa dönem olarak tamamladı.

Halen Malatya Akşemseddin İşitme Engelliler İlk ve Orta Okulu Teknoloji tasarım öğretmeni olarak çalışan Engin Sarıkaya evli ve 3 çocuk babasıdır.


Engin Sarıkaya’nın Spor Kariyeri: 


 Taekwondo spor dalında  38 yıllık geçmişi ile büyük bir tecrübeye sahip olan Engin Sarıkaya, bu branşta, sporcu-hakem-idareci-eğitmen olarak bir cok kez görev yaptı. Kendi dalında yüzlerce müsabakaya katılan Sarikaya , 1999 yılında resmi hakem ünvanina sahip oldu.Daha sonra hakemlik kariyerine 2011 yılında İsveç’in Trelleborg şehrinde Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası hakemlik seminerine katılarak Uluslararası hakemlikte kariyerini en üst noktaya taşıdı. 

1999 tahinden 2017 Temmuz ayına kadar Taekwondo Federasyonunun hemen hemen tüm yurtiçi faaliyetlerinde görev aldı. Aynı zamanda Türkiye’de yapılan tüm Uluslararası faaliyetlerde organizasyon komitesi üyesi olarak görev yaptı. 

Siyah kemer 5.Dan sahibi olan Sarıkaya 2011 yılında İsveç’te Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası hakemlik unvanını Malatya Tarihinde alan ikinci kişi oldu. 


Görev aldığı Dünya ve Avrupa Şampiyonaları:


2000 yılı Avrupa Taekwondo Şampiyonası,

2005 yılı Üniversite Oyunları (Univesiade)

(Dünya’da olimpiyatlardan sonra düzenlenen en büyük organizasyon )

2007 yılı Avrupa poomse şampiyonası. 

Engin Sarıkaya, 2008 yılı Dünya Poomse Taekwando Şampiyonasında organizasyon sorumlusu ve onlarca uluslararası şampiyonada organize komitesi olarak görev aldi.

2013-2014-2015-2016-2017 Turkısh Open’da ( 70 ülkenin 2000 sporcunun katıldığı uluslararası şampiyonada)  etkin rol aldı.

2013 yılında Mersin’de yapılan Akdeniz oyunlarında organizasyon bilgi işlem sorumlusu olarak görev aldi.

2016 yılında Samsun’da yapılan işitme engelliler Dünya Şampiyonasında branş sorumlusu olarak görev yaptı.

2017 yılında Deaflmpics ( İşitme engelliler olimpiyat oyunları) Taekwondo branş sorumlusu olarak görevini başarılı bir şekilde tamamladi.

Sarıkaya yine aynı şekilde İsveç, Fransa, Alamaya, İran, Azerbaycan, İspanya, Suriye ve Hollanda’da bir çok kez hakem olarak görev aldi.


Katıldığı Seminerler:


2004-2017 Yılı Tüm Yurtiçi Hakem Seminerlerinde Kurs Öğretim Elamanı ve Kurs idareciliği yapti.


Kendisine Neden Türkiye Taekwondo Federasyonu başkan adayı oldunuz? diye sorduğumuzda ; 


Şöyle cevap verdi:

Sekiz yaşımdan beri bu spor dalı ile iştigal etmekteyim. Bugüne kadar kendi branşımda sporcu, antrenör, hakem, yöneticilik ve Merkez Hakem Kurulu üyeliği yaptım. Taekwondo camiasının sorunlarını ve ilgili çözümlerini iyi bilen biriyim. Ülkeme sporculara ve spor camiasına faydalı olabileceğim alanın bu olduğuna inanıyorum. Camiamız adina sunmak istediğim hizmet ve katkıların mevcut federasyon yapısına bir çok proje ve çalışma ile  fark yaratacağına inanıyorum. Bundan dolayı federasyondaki mevcut görevlerimi bırakıp ülkem ve sporcularımızın başta camiamız olmak üzere hizmete talip oldum. Sizinle koşmanın ve sizin için yorulmanin onurunu birlikte yürüteceğimiz  çalışmalarla taçlandırmak istiyorum.

Ülkeme devletime ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirlerine layık bir yönetim anlayışı içerisinde Türkiye Taekwondo Federasyonunu laik oldugu yerde görmek için  aday oldum. 


Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!