Malatya
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

TARİHİ YEŞİLYURT KONAKLARI BU KEZ ‘GIRİFT’ DİZİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR


TARİHİ YEŞİLYURT KONAKLARI BU KEZ ‘GIRİFT’ DİZİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
“Yeşilyurt, Her Yönüyle Etkileyici Bir İlçe”



Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle Yeşilyurt’un farklınoktalarında ve Tarihi Yeşilyurt Konaklarında çekimleri devam eden ‘Gırift’ dizisinderol alan ünlü sanatçılar, bölgenin sosyal ve kültürel zenginliklerini yansıtankonakları ve müzelerini gezip, yöresel yemeklerini tattılar.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyonprojeleriyle tarihsel hüviyetine yeniden kavuşan Tarihi Yeşilyurt Konakları bukez ‘Gırift’ isimli polisiye diziye ev sahipliği yapıyor.

Bugüne kadar komedi ve dram anlamında birçok sinema ve dizisetini ağırlayan Tarihi Yeşilyurt Konaklarında çekimleri devam eden ‘Gırift’ dizinderol alan ünlü sanatçılar ve set ekibi, geleneksel motiflerle iç ve dış tasarımıyapılan Tarihi Yeşilyurt Konaklarının huzur veren atmosferinde çekimleriniyapıyorlar.

Yapımcı ve yönetmenliğini Malatya’lı Haydar Işık’ın yaptığı ‘Gırift’dizisinde; Selahattin Taşdöğen, Ümit Acar, Wilma Elles, Ayberk Yılmaz,Ayşin,Cahit Kaşıkçılar,Özlem Bölükbaşı, İlker Şahinbaş,Methista Schaefer, ŞuleAkan, Ömer Konakçı ve Burhan Çelik rol alıyor.

Yoğun bir tempoda devam eden çekimler sırasında fırsatbuldukça Çırmıhtı’nın caddeleri ve sokaklarını gezip, yöresel lezzetlerintadına bakan ünlü sanatçılar, Yeşilyurt Belediyesinin daveti üzerine GastronomiKonağı, Kent Belleği Müzesi, Kahve Konağı, Butik Otel ile Yeşilyurt KadınGirişimi Üretim ve Geliştirme Kooperatifine tahsis edilen mekanı gezerek,sergilenen nostaljik ürünlerden yapılan faaliyetlere kadar turizme yönelik tümfaaliyetler hakkında bilgiler aldılar.

Yeşilyurt Kadın Girişimi Üretim ve Geliştirme Kooperatifiüyeleri tarafından yapılan yöresel yemekler ve tatlıların yer aldığı akşam yemeğinekatılan sanatçılar, hem misafirperverlikleri hem de yemek ikramlarından dolayıbayanlara teşekkürlerini sundular.

Birbirinden değerli nostaljik meteryaller ve objelerin yeraldığı konaklara ve müzelere olan hayranlıklarını dile getiren sanatçılar, KahveKonağında ikram edilen kayısı çekirdeğinden yapılan özel kahveyi ise çokbeğendiklerini ifade edip, yapılan yatırımlardan dolayı Yeşilyurt Belediyesinitebrik ettiler.

Yeşilyurt Belediyesinin sanatsal çalışmalara verdiği önem vekatkıyı takdirle karşıladıklarını ifade eden Yapımcı-Yönetmen Haydar Işık, “Yeşilyurt Belediyesinin daveti üzerine Tarihi Yeşilyurt Konaklarını ve müzelerigezdik, açıkçası hayran kaldık, muhteşem bir restorasyon projesinin uygulanmasıhepimizi ziyadesiyle mutlu etti. Konaklarda girişimci kadınların el emeği göznuru eserlerini hem tanıtacakları hem de satacakları bir mekanın tahsis edilmişolması da ayrı bir güzellik bana kalırsa, ablalarımız bizi çok güzel misafirettiler, çok güzel ikramlarda bulundular. Ablalarımızın hepsi birerkahramandır, ellerine sağlık. Memleketimizde kadına verilen değerin artmışolması bizi mutlu ediyor.  Bununlabirlikte Malatya’nın unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerinin buradakifaaliyetlerle yaşatılıyor olması da takdir edilmesi gereken bir durumdur. Restorasyonprojeleriyle tarihsel kimliğine yeniden kavuşan konaklarımız ve birbirindendeğerli nostaljik eşyaların sergilendiği müzelere ise hayran kaldık. YeşilyurtBelediye Başkanımız Mehmet Çınar ile burada emek ve katkı sunan herkeseşükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Ünlü Sanatçı Selahattin Taşdöğen ise, yöresel lezzetlerin vekonakların tanıtılmasına büyük önem veren Yeşilyurt Belediyesini tebrikederken, “ Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar ve ekiplerini canı gönüldenkutlarım, burada muhteşem bir çalışma yapıldığını gördük. Buranın daha öncekiharabe halini gören birisi olarak yapılan dönüşüm projelerini takdirlekarşılıyorum. Buradaki ablalarımızın hünerli ellerinden çıkan kiraz yaprağısarma köftesi gibi lezzetli bir yemeği yedik, tadı muhteşemdi.İlk defa buyemeği tatma fırsatı yakaladım, gerçekten efsane bir yemek.Yeşilyurt’a gelip buyemeği yerinde tatmayı herkese tavsiye ederim.” diye konuştu.

Dizinin başrol oyuncularından Ümit Acar ise, “ YönetmenimizHaydar Işık ve diğer sanatçı arkadaşlarımızın düşüncelerine aynen katılıyorum.Yeşilyurt Kadın Girişimi Üretim ve Geliştirme Kooperatifinde görev yapan hanımkardeşlerimizin yürekten ve içten tebessümleri var ki o güzellikleri yaptıklarıyemeklere yansıyor. Kendilerine misafirperverlikleri ve ikramlarından dolayıteşekkürlerimi sunuyorum. Yeşilyurt Belediyesinin restorasyon projelerini deçok beğendim, konaklar ve müzelerin gerek tasarımları gerekse de özel alanlardasergilenen bölgeye özgü nostaljik eşyalar görülmeye değer. Emeği geçenlerikutlarım.” diye konuştu.

Malatya’da 40 yıl önce askerlik görevini ifa ettiğini söyleyensanatçı Cahit Kaşıkçılar ise, “ Malatya’yı o günden bugüne inanılmaz değişmişve gelişmiş olarak gördüm. Bugünde çekim arasında ablalarımızın daveti üzerineburaya gelip yöresel lezzetlerden tattık, her yemek ve tatlı ayrı bir lezzet,tadı hala damağımda, çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesine ve mahalle sakinlerinemisafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini sunan sanatçı Ayberk Yılmaz, “Dizinin çekimleri devam ederken bizlerde çekim aralarında gelen davetlereicabet ediyoruz. Konakları ve müzeleri gezdik, çok beğendim muhteşem olmuş.Ablalarımızın yaptıkları yemekler ise tek kelimeyle mükemmel, abartmak adınasöylemiyorum ama her biri ayrı bir lezzet ve ayrı bir tat.Başka bir yerde bulezzetleri bulacağıma inanmıyorum.Gösterilen misafirperverlik ve ikramlardandolayı teşekkürlerimi sunarım.Buraya gelmemize vesile olan Haydar Işık Hocamızave katkılarını esirgemeyen Yeşilyurt Belediyesine ayrıca teşekkürediyorum.”diye konuştu.

Yeşilyurt’ta ki konaklara, müzelere ve yapılan ikramlarahayran kaldığını söyleyen sanatçı Burhan Çelik, “ Tarihi bölgelerin yenidenayağa kalkması, yöresel lezzetlerin hak ettiği değeri görmesi adına YeşilyurtBelediyesi muhteşem bir proje uygulamış bu bölgede. Ben bu yaşıma geldim böylegüzel lezzetler tatmadım, ablalarımızın ellerine sağlık. Yemek ve tatlılardamakta muhteşem bir tat bırakıyor, mideyi rahatsız etmiyor. Herkesin buyemekleri yerinde tatmasını tavsiye ediyorum. Kadınlar bizim başımızın tacıdır.Yeşilyurt Belediyesine bu imkanları sağladığı için de ayrıca teşekkürlerimigönderiyorum.” dedi.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!