Malatya
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ÇEVRE YÖNETİM YETERLİLİK BELGESİNİ ALDI


YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ÇEVRE YÖNETİM YETERLİLİK BELGESİNİ ALDI
“Çevre Yönetim Yeterlilik Belgesi İle Çevre Hizmetlerimizin Boyutunu Geliştireceğiz”


Çevre ve doğanın korunması noktasında örnek alınacakyatırımları Yeşilyurt’a kazandıran Yeşilyurt Belediyesi, Çevre ve ŞehircilikBakanlığı’na yapılan müracaatlar sonrasında Çevre Yönetim Yeterlilik Belgesinekavuştu. Başkan Çınar, Yeterlilik Belgesi ile çevre hizmetlerinin boyutunu dahaileriye taşıyacaklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi,İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Yeşilyurt’ta gerçekleşen çevreyle ilgilihizmetlerin kontrollerini üstlenmek amacıyla başvuruda bulunan YeşilyurtBelediyesine, gerekli incelemeler ve kontrollerin ardından Çevre Yönetim BirimiYeterlilik Belgesini gönderdi.

10 Eylül 2014 tarih ve 29115 sayılı Resmi Gazete’deyayınlanan Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında gerekli izinlerin alınmasıiçin Çevre Yönetim Birimini kuran Yeşilyurt Belediyesi, çevresel değerlerin veekolojik dengenin tahribini, bozulmasını ve yok olmasını önlemenin yanı sıramevcut bozulmaları gidermek, çevreyi iyileştirmek ve geliştirmek, çevrekirliliğini önlemeye yönelik tüm çalışmaların kontrolünü yapma yetkisinekavuştu.

Çevreyle ilgili bütün planlama ve çalışmaları Sıfır AtıkMüdürlüğü bünyesinde yürüttüklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye BaşkanıMehmet Çınar, çevre hizmetlerinde ortaya koydukları planlı, titiz ve gayretliçalışmalarını Çevre Yönetim Birimi Yeterlilik Belgesiyle ileri bir boyutataşıyacaklarını söyledi.

Gelecek nesillere sağlıklı bir çevre ve temiz dünya emanetetmek adına çok ciddi yatırımlarda bulunduklarını ifade eden Yeşilyurt BelediyeBaşkanı Mehmet Çınar, “Bizler sağlıklı ve temiz bir çevre için bütünimkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Türkiye’nin sayılı, bölgemizde isebaşka bir örneği olmayan Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi gibi dev biryatırım sayesinde çevre hizmetlerimizi daha kararlı ve etkin bir şekildesürdürmekteyiz. Yeni dönemde kurduğumuz Sıfır Atık Müdürlüğümüzün çalışmaalanlarını her geçen gün büyütüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇevreselEtki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne yaptığımız başvurununardından Çevre Yönetim Birimi Yeterlilik Belgesine kavuşmanın mutluluğunuyaşıyoruz. Aldığımız belgeyle ilçe genelinde ki bütün çevre hizmetlerimizikontrol etme hakkına sahip olacağız.” diye konuştu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!