Malatya
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, KAĞIT-KARTON AMBALAJ ATIKLARINI TOPLAYARAK ‘SIFIR ATIK’ PROJESİNE DESTEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR


YEŞİLYURT BELEDİYESİ, KAĞIT-KARTON AMBALAJ ATIKLARINI TOPLAYARAK ‘SIFIR ATIK’ PROJESİNE DESTEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
“557 Ton Kağıt Karton Ambalaj Atığı Toplayarak 9.469 Adet Ağacın Kesilmesine Engel Olduk”



Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Geridebıraktığımız 2020 yılı içerisinde Çevre Koruma ve Kontrol Birimimiz tarafındangerçekleşen saha uygulamaları neticesinde: 557 ton kağıt karton ambalaj atığıtoplayarak 9.469 adet ağacın kesilmesine engel olduk.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğündeülke genelinde gerçekleşen ‘Sıfır Atık’ projelerine destek vermeye devam edenYeşilyurt Belediyesi, çevre ve doğa sağlığının korunması adına hayata geçirdiğibölgenin en büyük çevre yatırımı ‘Ambalaj Atığı Toplama Ayırma’ tesislerinde kiuygulamalarıyla çevre hizmetlerine örneklik teşkil edecek hizmetlerinisürdürüyor.

3.039 m2 alan üzerine kurulu 1.300m2’si kapalı tam otomatik ‘AmbalajAtığı Toplama Ayırma’ tesislerinde 4 toplama aracı ile 27 personelin görevyaptığını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’unmücavir alanlarındaki tüm resmi kurumlar, eğitim noktaları, market, AVM, sporkompleksleri ve sosyal yaşam alanlarında toplanan 14 farklı atık grubunun temizve hijyenik ortamlarda bertaraf edilerek geri kazanım lisanslı tesisleregönderildiğini söyledi.

Çevreye saygılı, doğanın korunmasını ilke haline getiren birhizmet anlayışıyla çevre hizmetlerinde büyük bir başarı elde ettiklerini ifadeeden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Gelecek nesillere bırakacağımızen değerli hazine olan temiz ve sağlıklı bir çevre için çalışmalarımıza aravermeden devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Emine ErdoğanHanımefendinin öncülüğünde başarıyla devam eden ‘Sıfır Atık’ projesini ülkeçapında en fazla destekleyen yerel yönetimlerin başında geliyoruz.Yakaladığımız başarıyı hem muhafaza etmek hem de geliştirmek adına AmbalajAtığı Toplama Ayırma Tesislerimizdeki faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. ÇevreKoruma Birimimiz bünyesinde gerçekleşen etkin ve kararlı çalışmalarımızneticesinde; geride bıraktığımız 2020 yılında 557 bin 531 kg. kağıt-kartonambalaj atığını toplayarak geri kazanım lisanslı tesislere gönderilmesinisağladık. İlçe genelinde ki saha çalışmaları neticesinde bir araya getirilen557 ton kağıt karton ambalaj atığının toplanması ile 15596 m3 su tasarrufununsağlanmasına ve 9.469 adet ağacın kesilmesine engel olurken, 2283700 kWh’ta enerji tasarrufu sağlanarak bu tür atıkların çevreye olan zararlarınında önüne geçmiş olduk.” şeklinde konuştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!