YEŞİLYURT BELEDİYESİ, YERLİ VE YABANCI ÖĞRENCİLERE DEPREM BİLİNCİ VE EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLEDİ

“DepremEğitiminde Örnek Hizmetler Sunuyoruz”
‘Çok Geç Olmadan İlk Yardım Öğrenin’ projesi kapsamındaMalatya’ya gelen yerli ve yabancı 35 öğrenci, teknik kapasitesi ve hizmetalanlarıyla bölgenin en büyük afet eğitim merkezi olan Yeşilyurt BelediyesiDeprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde düzenlenen teorik vepratik deprem eğitim çalışmasına katıldılar.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’da depremve doğal afetlerle ilgili alınan tedbirler, önlemler ve bilinçlendirmeprogramlarıyla ilgili bilgiler almak amacıyla Marmara Üniversitesi Genç AramaKurtarma Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Çok Geç Olmadan İlk Yardım Öğrenin’projesine katılan öğrencilerle Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve BilimAtölyesinde bir araya geldi.
Malatya’nın deprem kuşağında yer alması nedeniyle toplumuntüm kesimlerinin daha bilinçli olması için eğitim çalışmalarına büyük önemverdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Türkiye’ninsayılı afet eğitim merkezlerinden olan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi veBilim Atölyesiyle birlikte deprem eğitimlerine daha geniş kesimlereulaştırdıklarını söyledi.
Avrupa’dan ve Türkiye’nin farklı kentlerinden gelenöğrencileri deprem konusunda gösterdikleri duyarlı ve hassas yaklaşımdan dolayıtebrik eden Başkan Çınar, “ Anadolu’nun parlayan yıldızı, 23 kentten dahakalabalık bir nüfusa sahip, tarih, gastronom, kültür kenti, modern ve yaşamseviyesi yüksek Yeşilyurt’umuzda sizleri misafir etmekten kıvanç duymaktayız.Deprem ve doğal afetler konusunda alınan tedbirleri yerinde incelemek amacıylakentimize gelerek örnek bir davranış sergileyen tüm öğrencilerimizi öncelikletebrik ediyorum. 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan ve çok sayıda vatandaşımızınhayatını kaybettiği depremin ardından bölgemizde zaman zaman depremleryaşanırken, bizlerde yerel yönetimler olarak bu konuda gerek bilinçlendirmeçalışmaları gerekse de kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere sağlam vegüvenilir yaşam alanlarının oluşturulması noktasında yoğun bir çaba sarfediyoruz. Depremler ve doğal afetlere müdahale anlamında devletimizin imkanlarıüst seviyede, tüm kurumlar bu anlamda olağanüstü bir çaba sergiliyor. Bizlerdeyerelde yaptığımız yatırımlar ve eğitim programlarıyla bu çalışmalara destekveriyoruz. Deprem ve doğal afetler konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmekamacıyla eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz.” dedi.
Yeşilyurt’un deprem eğitiminde bölgede öne çıkan bir ilçeolduğunu ifade eden Başkan Çınar, “Ülkemizin sayılı afet eğitim merkezlerindenolan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesini Yeşilyurt’umuzakazandırıp, deprem eğitimlerimizi planlı ve sistemli bir şekilde uyguluyoruz. AFAD’tangelen uzman ekiplerin gözetiminde gerçekleşen eğitimlerde öncelikle teorikardından deprem sarsıntılarının bire bir yaşatıldığı simülasyon odamızda depremanında neler yapılmalı konularında pratik eğitimler veriyoruz. Sivil ToplumKuruluşlarımız, Meslek Örgütlerimiz, Okul Müdürlerimiz, Öğretmenlerimiz veçocuklarımıza yönelik eğitim programlarımızla deprem konusunda büyük birfarkındalık yaratıyoruz. Eğitimçalışmalarımızda AFAD’tan büyük destekler alıyoruz, onlara teşekkür ediyorum. Bununlabirlikte gönüllü vatandaşlarımızın katılımıyla Yeşilyurt Kent Konseyimizleişbirliği halinde Yeşilyurt Arama ve Kurtarma Ekibi kurarak bölgede yine birilki gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm projelerimiz, TOKİ ile işbirliği halindeyaptığımız konutlarımız, sosyal sorumluluk projelerimiz ve bu tür eğitimprogramlarıyla insanlarımızın sağlıklı, güvenli ve mutlu bir hayat yaşamasıiçin elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar konuşmasından sonraeğitim programına katılan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.
Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesindegerçekleşen programa; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerinegeldikleri Malatya’da incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye BaşkanVekili Ahmet Yıldız, Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa YenişehirBelediye Başkanı Davut Aydın ve Bursa Malatya Darende Dernek Başkanı AliBozkurt’ta katıldı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.