Malatya
23 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

YEŞİLYURT’TA Kİ OKULLAR 15 ŞUBAT’TA Kİ YÜZ YÜZE EĞİTİM DÖNEMİ ÖNCESİNDE DEZENFEKTE EDİLDİ


YEŞİLYURT’TA Kİ OKULLAR 15 ŞUBAT’TA Kİ YÜZ YÜZE EĞİTİM DÖNEMİ ÖNCESİNDE DEZENFEKTE EDİLDİ
“Okullarımızda Hijyen Seferberliğimiz Sürüyor”


Yeşilyurt Belediyesi Tesisler Müdürlüğüne bağlı İdari İşlerBirimi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Dezenfektan Ekipleri, 15 Şubat 2021Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacak olan Yeşilyurt’ta ki okulları, yenitip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında baştan aşağıya dezenfekteetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile birlikte teyakkuza geçenYeşilyurt Belediyesi Dezenfektan Ekipleri, Yeşilyurt Belediye Başkanı MehmetÇınar’ın talimatıyla; yüz yüze eğitime başlayacak öğrenciler için okulları köşebucak dezenfekte etti.

Özel kıyafetli ekipler okullarda sınıflar başta olmak üzereöğrencilerin toplu olarak kullandıkları yemekhane, konferans salonu, lavabo vekoridorlar başta olmak üzere kapı, pencere ve korkulukları, haşere, bakteri,mantar ve mikroplara karşı Bakanlık onaylı özel ilaçlı sularla dezenfekte ettiler.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 15 Şubat’ta yüzyüze eğitim dönemine başlayacak olan Yeşilyurt’taki tüm okulların yeni dönemehazır hale getirildiğini söyledi.

Yeşilyurt’ta yeni tip koronavirüs salgınından tümvatandaşları uzak tutmak adına dezenfektan ve temizlik uygulamalarını büyük birciddiyetle sürdürdükleri ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,Yeşilyurt Belediyesi Tesisler Müdürlüğüne bağlı İdari İşler Birimi bünyesindekurdukları dezenfektan ekiplerinin uygulamalarıyla özellikle kış aylarındaoluşan bakterilerden kaynaklı grip ve benzeri hastalıkların önüne geçilmesininhedeflendiğini söyledi.

Yüz yüze eğitim dönemi öncesinde Yeşilyurt’ta ki tümokullarda hijyen seferberliğinde bulunduklarını dile getiren Yeşilyurt BelediyeBaşkanı Mehmet Çınar,” Milli Eğitim Bakanlığımızın kararıyla 15 Şubat 2021Pazartesi günü yüz yüze eğitim dönemi için yeniden okullarına dönecek olanöğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin sağlıklı, temiz ve güzel ortamlarda bireğitim dönemi gerçekleştirmeleri için belediye olarak üzerimize düşen tümsorumlulukları yerine getirmekteyiz. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizleortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında, ilçemizde tüm okulları baştanaşağıya dezenfekte ediyoruz.  Kendibünyemizde kurduğumuz dezenfektan ekiplerimiz, tüm okulların ortak kullanımalanları başta olmak üzere kapı, pencere ve korkulukları özel solüsyonluilaçlarla dezenfekte ediyorlar. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığıbizim için çok önemlidir. Her türlü virüs ve bakteri üzerinde etkili olandezenfektanlar ile yapılan uygulama ile öğrencilerimizin sağlıklı ortamlardaeğitime devam etmelerine katkı sağlıyoruz. İlçemizde ki tüm okullarımızdauygulamalarımız devam edecektir. Bu süreçte maske, hijyen ve sosyal mesafekonusuna özellikle dikkat çekmek istiyorum. Lütfen tedbiri elden bırakmayalım. Öğretmenlerimizeve öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim dönemi temenni ediyorum.”diye konuştu.

Dezenfekte çalışmalarından dolayı Yeşilyurt Belediyesineteşekkürlerini sunan Topsöğüt Karşıyaka İlkokul ve Ortaokul Müdürü SelahattinTaşdöğen, “  Salgın döneminde okulumuzundezenfektanı için ellerinden gelen gayreti gösteren Belediye Başkanımız SayınMehmet Çınar başta olmak üzere personellerine teşekkür ediyorum. Kendileri busalgın döneminde okullarımıza ziyadesiyle yardımcı oluyorlar. Okulumuzdagerekli önlemler alınıyor, sosyal mesafe uyarıları asıldı, mikrop vebakterilere karşı sınıflar, sıralar, lavabolar ve korkuluklar temizleniyor. YeşilyurtBelediyemizin verdiği destekler sayesinde okulumuz 15 Şubat’ta başlayacak olaneğitim dönemine hazır hale getirilmiştir. Sayın Belediye Başkanımıza okullaraverdiği önemden dolayı teşekkürlerimi gönderiyorum. Velilerimizin içleri rahatolsun, gönül rahatlığıyla çocuklarını okula gönderebilirler.” diye konuştu.

Samanköy Buhara Ortaokulu Müdürü Mahmut Öztürk ise, okuldayapılan dezenfektan uygulamalarından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı MehmetÇınar ve ekiplerine teşekkür etti.

Dezenfektan ve ilaçlama uygulamalarıyla yeni döneme hazırhale getirilen Yeşilyurt’un farklı bölgelerindeki okulların yetkililerinin yanısıra veliler ve öğrencilerde de,  yapılançalışmalardan memnuniyet duyduklarını ifade edip, Yeşilyurt Belediye BaşkanıMehmet Çınar ile dezenfektan ekiplerine teşekkürlerini sundular.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!